Hogyan Növelhetik az Éttermek a Sikert a Házhozszállítás Segítségével

márc 12, 2024 | Házhozszállítás

Próbálja ki szoftverünket bérmentesen akár 7 napig! Kérjen bemutatót:

Az éttermi iparágban a verseny mindig is heves volt. Az ételek minősége, az étterem hangulata és a kiszolgálás minősége mind fontos tényezők a sikeres vállalkozások számára. Azonban az utóbbi években egy újabb dimenzió jelent meg ebben a versenyben: a kényelmes és gyors ételkiszállítás. A házhozszállítás manapság már nem luxus, hanem egy elvárás, amelyet az éttermeknek teljesíteniük kell, ha versenyben maradni és növekedni akarnak. Ebben a blogbejegyzésben részletesen kifejtem, miért is nélkülözhetetlen az éttermek számára, hogy házhozszállítási szolgáltatást kínáljanak.

Az éttermek számára a házhozszállítás egy nagyobb ügyfélbázis kiszolgálásának lehetőségét jelenti. A kényelmes ételrendelés lehetősége az otthon kényelméből vagy a munkahelyről mindig is vonzó volt a vásárlók számára. Az éttermeknek ezért alkalmazkodniuk kell ehhez az igényhez, és lehetőséget kell biztosítaniuk a vendégeiknek arra, hogy az éttermük ízeit otthonukban vagy munkahelyükön élvezhessék. Ennek eredményeként az éttermek az ételkiszállítás révén új ügyfelek számára nyithatnak meg, akik különben nem lennének hajlandók az étterembe látogatni.

A kiszállítás nemcsak a vendégek számára jelent kényelmes megoldást, hanem az üzleti lehetőségek szélesítésének eszköze is lehet. Az ételkiszállítás révén az éttermek további bevételi forrásokhoz juthatnak, különösen olyan időszakokban, amikor az étteremben történő ételfogyasztás visszaesik. Az ételkiszállítás lehetőséget ad az éttermeknek arra is, hogy különleges promóciókat vagy akciókat kínáljanak a vásárlóiknak, és így növeljék az eladásaikat.

A kiszállításra számos megoldás létezik.

1. Ételrendelő portálok futárszolgálatai

Az ételrendelő portálok futárszolgáltatásai általában magas díjakkal járnak, ami növeli az éttermek költségeit és csökkenti a profitot. Nem ritka a 30-40%-os jutalék sem! Ezenkívül ezek a szolgáltatások általában csak kis területre terjednek ki, korlátozva az éttermek által elérhető piacot. Az ilyen rendeléseknél az éttermek nem kapják meg a vásárlók adatait, ami megnehezíti az ügyfélkapcsolatok építését és a visszatérő vásárlók számának növelését.

2. Saját futár állomány alkalmazása

Az éttermek hagyományosan saját futár állományt foglalkoztatnak a kiszállításokhoz, ami bevált módszernek számít, de nagy odafigyelést és szervezettséget igényel annak érdekében, hogy hatékonyan működjön. A saját futárok alkalmazása lehetővé teszi az éttermek számára, hogy teljes kontrollt gyakoroljanak a kiszállítási folyamatok felett és biztosítsák a magas színvonalú szolgáltatást a vásárlók számára. Azonban a saját futár rendszerének működtetése magában foglalja a megfelelő logisztikai tervezést, a járműflotta kezelését, a futárok koordinálását és a rendelések időben történő teljesítését. Ennek eredményeként az éttermeknek szorosan együtt kell működniük a futárok és az adminisztratív személyzet között annak érdekében, hogy a kiszállítási szolgáltatás hatékonyan működjön, és a vásárlók elégedettek legyenek. Ebben nyújt hatalmas segítséget a Rillgo rendszere! Rendszerezve vannak egy helyen a rendelések, valós időben nyomon követhetőek futárok és a vásárló is tájékoztatva van a rendelése állapotáról!

3. Eseti futár

Az új trend az éttermi kiszállítás terén a Wolt Drive szolgáltatás, amely lehetővé teszi az éttermek számára, hogy ne kelljen saját futárt alkalmazniuk, hanem igénybe vehetik a Woltnál dolgozó futárokat. Ez a megoldás különösen költséghatékony és rugalmas, mivel csak akkor jön futár, amikor szükség van rá, így elkerülve a felesleges költségeket és a logisztikai problémákat. A Rillgo rendszere teljesen integrált a Wolt Drive-al, így egy kattintásra rendelhető futár! Ezáltal a Wolt Drive ideális megoldásnak bizonyul az éttermek számára az ételkiszállítás terén.


Összességében elmondható, hogy az ételkiszállítás nemcsak egy trend, hanem egy elengedhetetlen szolgáltatás az éttermek számára a versenyképesség és az ügyfélmegelégedettség szempontjából. Az ételkiszállítás lehetőséget nyújt az éttermeknek arra, hogy új ügyfeleket szerezzenek és akár becsalogassák az étterembe is az új vásárlókat.

Amennyiben hatékonyan szeretné kezelni futárjait vagy érdekli az eseti futár szolgáltatás kérjen egy visszahívást tőlünk és szakértő kollégáink díjmentesen rendelkezésére állnak.